26 Ekim 2011 Çarşamba

bir country masalı-2


Bir xy vardı hatırlarsınız, artık sadece hatıralarımda sanırsanız yanılırsınız.Sonunu sevmeyeceğim masallar yazmam dedim ya, yazmıyorum diye sonunu sevmedim sanmayın.Sevdim de sanmayın.Sevdim, sevmedim, tekrar sevdim , gene sevmedim...Ama hala son da vermedim.Ben girdiğim hayatlardan çıkmayı pek sevmem...


Biraz geriden geliyor olsa da işte karşınızda Bir Country Masalı-2!


Işıl ışıl yanan o ateş böceğine takılmış bir xx.Fır fır fır peşinde kanatlanmış.Kah konmuş, kah havalanmış bir xx.Kimdir, nedir, nerelere gider hiç takmamış.Kendimi ateşlere atmış.Kendi canını kendi kalbiyle yakmış bir xx.Aşk sanmış, aşikar sanmış, aşka aldanmış.Olur ya hani öyle bu da olur işte böyle sanmış bir xx...


Kıvamını tutturamamış, puuf dağılmış!
Azcık olmamış, yeterli oranda kalamamış, hep dahasını aramış.


Gözlerine bakmış, bakmış, dalmış.Taa diplerde, işte oralarda bi yerde bir çift ürkek mavi bulurum sanmış.
xy: .....
xx: .....


Sözlerine inanmış, kanmış, yanılmış.En gizlilerinde belki xx seven tümceler tınılar sanmış.xx seven, xx'i sevindiren, xx'i xy eden...
xx: Söyle!
xy: Seni seviyoru...
xx: Sus! Hissetmeden söyleme!


Ellerini tutmuş, sarmış, sarmalamış.Ne kadar kavrarsa en sıkıfıkısından o kadar kavrar hislerini sanmış.Kavrar da kavramasına, kayıtsız kalmaz sanmış.
xx: Güçlü şirinim anla diye.
xy: Ondan mı sıkıyorsun böyle.Ama ben tutmuycam 'kimsenin' elini bundan böyle.


Dudaklarını ıslatmış, tatmış, bırakamamış.Başka kimsecikler xy'yi xx gibi öpemez, kimse öptüğünde böylesi gülümsetemez xy'yi sanmış.
xy: Ne güzel öpüyorsun sen öyle!
xx: Seni öpüyorum diye...


Tenine okşanmış, yakınlaşmış, yakışmış.Bir xx'i çeker böylesi o koku, bir xx çekilince çekilir xy'nin içi sanmış.xx'i sevdikten sonra suskun, soğumuş xy bedeni bile bundandır sanmış.
xy: Çok rahatım senle, böyle olmuyor başkasıyla işte.
xx: Hep böyle hisset işte benimle...


Kalbini zorlamış, zorlanmış, açamamış.Kimselere benzemem, onu asla incitmem, öyle bırakıpta gitmem demeleri kafi inandırıcı sanmış.Kalbimden öptüklerim, kalbini öptüklerimden yaparım sanmışım.
xx: Hadi bana bişeyler anlat, ne olduğu önemli değil sen anlat.
xy: Ufff abartma ya!


Ah bu xx neler yaşamış...
En ufacık gülümsemenin, en minik cilveleşmenin, en süresiz bakışmaların, en anlamsız iltifatların, en sıradan dokunuşların, en öylesine sahip çıkmaların, en sözde aşıkmış yapmacıklıklarının bile yeşerttiği umutları olan liseli amatör ruhunu hiç yitirmemiş.Aşk böyledir işte diye diye diye bilenmiş.



xy: Ben aşık olunacak erkek değilim.
xx: Olsuuuun ben gene de seninleyim.


xy, xx' i özlemiş.Belkide o an öyle istemiş.Kalkmış gelmiş.Aslında çok da düşünmemiş.
xx çok sevinmiş, gözbebeklerini kalplerle değiştirmiş, minicik peluş kedicikler midesini tekmelemiş.İşte o gün xx için bişiler değişmiş.Neden mi istemiş, öyle olası mı gelmiş, zamanı mı yetmiş, içinden mi gelmiş bilememiş.Ama değişmiş, derinleşmiş.İyi ki geldin bile demiş.
xx, xy'yi artık daha bi çok özlemiş.Her hafta gelmiş.Ellerini kilitlemiş, gözlerini deldirmiş, sözlerini yönlendirmiş, kokusunu hissetmiş, içini ürpertmiş, kalbini hissettirmiş.Böylesini pek bi çok sevmiş.Gitmiş, gelmiş, gitmiş, gelmiş.Her seferinde birşeyleri yerleştirmiş.


xy: Şarkılar söyledim dudaklarından içeri.
xx: Cümleler dizeledim kalbinden içeri.


Ama zamanla bişeyler renk değiştirmiş.xx hissetmiş.Farketmiş.Ama aslında fark ettirilmiş.
Başkasını seven elleri, başkasını isteyen teni, başkasını delen gözleri, başkasını pohpohlayan cümleleri olan geceleri 'bambaşkası yok işte anla' diye sineye çekmiş.İçini ezdirmiş, gururunu yerlebir ettirmiş.Kurmuş kurmuş deliden beter dellenmiş...
Oysa sevişmek sevmekten gelir, bu xx'de hep böyle bilinir.Sevmeden öpememiş, hissedememiş, hissettirememiş, dudaklarında büyütememiş, içine sindiremezmiş...
Neden çünkü kadınlar aşık olurmuş, erkekler ilişki yaşarmış...
İçses (xy): Aşık olma bana çeker giderim!
İçses (XX): Peki ozaman ben de istersem hissettirmeden severim.


xx: Minicik ellerimi emanet ettim ellerine, üşümüş titrek kalbimi koyuverdim avuçlarının içine, tenimi hapsettim terlemiş ama biz kokamayan bedenine, saçlarımı döktüm böbürlenmiş göğsüne, başımı yasladım dimdik olamasalarda omuzlarının üzerine.Güvenmişim galiba ben senli herşeye.Sorumluluğu hissettirtmeden ama üzerinde.Çaktırmadım hiç bile bile...
xy: Ben de sevdim ellerini, gözlerini, tenini hissetmeyi.Ama ben sevmedim kalbinin içini görebilmeyi.Ben istemedim sen böyle bırakıver kendini.Ben dedim güvenme bana tıpkı ilk günlerdeki gibi.Sorumluluk sevmem ben.Çaktırmasanda hissederim az biraz ben.


xx: Ansızın aklıma üşüşen senli, uyku sevdirmez, huzur verdirmez düşüncelerim.
xy: Ben kendimi sevdirecek başkalarını gene bulabilirim.
xx: Bencil sevişlerini bilirim.Ben de bulabilirim.Ama ben bunu istemeyenlerdenim.


xy: Aşık mısın bana?
xx: Bilmem, belki de zamanla...


Bir sürü zaman geçti işte böyle aynı rakımda, aynı coğrafyada, ayrı şehirlerde. Yarı çıplak günler. Umursamaz ama aklında, duygusuz ama hisseden, dilemeyen ama düşleyen, isteyen ama sevemeyen, arayan ama ulaşamayan, ulaşan ama yoğunlaşamayan, uzakta ama aklında, yanında ama başkalarda, iten ama çeken, çeken ama bazen itemeyen, düşünen ama söyleyemeyen, çarpan ama hissettirmeyen...
Bir sürü zaman, bir sürü dakika, bir sürü saat, bir sürü gün, bir sürü ay.O kadar bir sürü ki; içine bir kaç xx ilk'i bile tıkışır.O kadar bir sürü ki; insan 300 kere dişlerini fırçalar, 555 saat telefonda konuşur, 488457879 kelime okur, 744579 tane rüya görür, 15 kilo bile verir, 647593 tane insanla karşılaşır.Evlenebilir, boşanabilir , tekrar evlenebilir. Hatta abartmıyorum ünlü bile olabilir.


Silinse, bitse, yitse, gitse, hiçmiş gibi işte.Olurdu çok kolay istenilse.Ayrı şehirlerde, ayrı kişilerle, ayrı silsilelerde, ayrı hislerde kim tutabilir ki xx ve xy yi hala birlikte.
xx şaşkın, xy ondan da şaşkın. 


Bir bar tabüresinden, bir kaç cümleden, iki göz süzüşten, bir iki buluşma kafiden, nerden nereye...Aslında hiçbir yere. Dönüp dolaşıp hep tam da başladıkları yere.Aynı bara, aynı tabüreye, aynı içkiye, aynı benzer cümlelere, aynı isteklere, aynı eğlenmecelere, aynı heyecanlara, aynı kilit kelimelere.Bozulur belki büyüsü diye kabullenerek oldugu gibisine.Sormadan, sorgulamadan, yormadan, yorulmadan, düşünmeden, taşınmadan...


Her aşk öldürür sevenleri.Leyla ölmüş.Hatta Juliette bile ölmüş ya.xx daha ölmeden...xx kendi hayatından çıkmak istemeden bir gün gelir...


O gün gelir xy; xx'e, bu masala, yaşanmışlara, henüz yaşanamamışlara, daha söylenemeyecek birçok şeye ihanet eder.Zaten hep eder ama bu defa öyle gizliden gizliye değil.xx'in görmemezden gelebildikleri gibi değil.Göze soka soka, göğsünü gere gere, bağıra bağıra, çek git diye diye, değerini göstere göstere... 
Asi ama uyumlu xx o dakika yok olur.İçinde countryler yıkılır.Kızar xy'ye ne yaşıyorsan yaşa ama neden giriyorsun dibime, neden görmemi istiyorsun bile bile.xx üzülüyor.Ellerinin arasından kayıp gitmeme izin veriyor diyor.Gerçekleri bilmeyi hak görüyor.xy ona bunu bile çok görüyor.


İma (xx): Alttan alamıyorum ama sen gel üstüme.
İma (xy): Bakarız.Konuşuruz.Yarım tatmin.Eh işte.Şöyle böyle.Keyfe keder.


xx çekip gitmek ister.xy den giderse içindekilerde gider zanneder.İçindekiler korkudan büzüşür büzüşür küçücük kalır.Sağ kulakçığın en dip köşesine siner.Ama gitmez.Belki bigün tekrar diye terketmez.xx bu durumdan hiç haz etmez.


xx: Sessizlik düşünülmez bilirim ama sensizlikte mi düşünülmez.
xy: Bir dene de gör istersen.
xx: bayan peki madem.


xx kırılır, xy sıkılır. xx küser, xy güler. xx gider, xy susar.


xx: Sadece senin yanında, ellerinde, sözlerinde, gözlerinde, koynunda olduğu için kıskanacağım, normalde ayakkabılarına bile bakmayacağım kızlarla bir etme cümlelerimizi.
xy: Ben hiç önemsemedim ki böyle şeyleri...
xx: Ben özel olmadığım yerde ben değilim.Ben giderim.Hem de seninle yapamadıklarımı, yaptığını gördüğümde kaldıramayabilirim belki hani diye bile düşünmeden giderim.Ben sessiz giderim.Kürkçü dükkanı kadınlarından da değilim.


xx: Kızgınım.Aldattı diye değil, kandırdı diye.Beni hayatından kovmak için böyle bi yol seçti diye.Ben onu hiç incitmedim o beni niye incitti diye.'Sevgilim olmuş olsa ne olurdu sanki' dedi diye.Gitmeme izin verdi diye.
xy: Kızgınım.Benden hesap sordu diye.Verebileceğimden fazlasını istedi diye.Üstüne vazife olmayan şeylere burnunu soktu diye.Ben onu zorlamadım ki diye.Bana sinirlendi diye.Kal dememi bekledi diye.


Bir tren biletiyle derinleşenler, bir telefon konuşmasıyla en derinlere diplere gizleniyordu.
İçindekiler gizlenince xx'in derinlere diplere, siniri de geçivermiş xy'ye. xx de ben gibiymiş kimsenin hayatından gidemezmiş.
Gel demiş xy'ye.Boşver aşkı, meşki, sevgiyi artık.Sen gel biz gene konuşalım, eğlenelim, gülelim.Bari bunları kaybetmeyelim.
xy gelmiş belki gönüllü, belki gönülsüz.Belki istemli belki sürüklemeli.Belki öylesine, belki tekrarı gelir dercesine.
xx deki hesap, xy'ye uymamış.Ateş, barut bom patlamış.
xx: sevgili olamadık, arkadaş kalamadık.
xy: akışına da bırakamadık.


xx'in büzüşmüş kıpraşmaları birazcık genleşmiş, xy de buna azıcık yardım etmiş.
Bişiler kopmalarına izin vermemiş.Kozmik bir çarpışma gibi olan tanışmaları, gizli güçlerin etkisinde böyle süregelmiş.
Ama yok xx gene de eskisi gibi edememiş, xy'ye de zaten çok da fifiymiş.
Zaten kutsal değilmiş öyle çok, yumuşakda değilmiş hiç ama gene de gözgöze sevişmeliymiş.Sevgili gibi değilmiş ama o anlık gibi de hiç değilmiş.Gözleri gözlerine değdiğinde daha derin, daha titremeliymiş.Elleri yüzünde, parmak uçları küreğinde, fısıltıları kalbinde, nefesi boynunda gezinmeliymiş.Fizik değil kimya istermiş.Orda olduğunu her saniye hissedermiş.Yani öylesine değil içten gelmeliymiş.Bitince sarılmalı değil uzaklaşmalıymış belki ama gene de ruhsuz değilmiş o kadar işte..
Ama bu sefer;
xx: Dokunamamış, öpememiş, hissedememiş...
xy: Hiç aldırış etmemiş.
xx'in gözleri dolmuş, xy görmemeyi doğru bulmuş.
Sevgilinin sımsıkı saracağı, erkeklerin yok sayacağı o ince çizgi anlarındandı...

xx: Sebebimizi biliyor musun? Yanyana uzandığımızda bizi uyutmayan, uyuduğumuzda unutturan, uyandığımızda umursamayan, ama hiç utandırmayan.Şişme bebekle, ağda bandı arası bi yer.Hayır bu olmasın işte!
xy: ...
xx: Ben bu değilim.Ben göründüğüm gibi değilim.Açıklayabilirim!
xy: ...


xx: başkasının bakışlarından da etkilenir hale gelmiş.Kendini hiç suçlu hissetmemiş.
xy: çok azcık bu durumu kendine yedirememiş.


Ne o çekip gidebilmiş, ne ötekisi gururuna yedirebilmiş, ne o sevebilmiş, ne öbürü ben seni istiyorum diyebilmiş, ne o gitmiş ne bu kalmış.Öyle bırakılmış.Dağınık kalmış.


xx: Senden etkilenmemek istediğim zamanlar olmadı değil.Hani sokakta gördüğüm fötr şapkalı, gözlüklü, görmüş geçirmiş amcaları gördüğümde geçtiğim gibi.Ama bilirim etkilenmemeye çalışmak daha bi çok etkilenmenin dibindedir.Etkilenmemeyi karbon kağıdıyla kopyaladıkalrımdan olma!
xy: Sen de beni çok yorma!
xx: Eğlenilecek kız mıyım ben? Diğerleri gibi miyim ben?
xy: Farklısın aslında.Eğlenilecek değil, yanında durup dinlenilecek ama sonra topladığın güçle yola devam edilecek kızsın...


Üstüne titreyerek ama öyle çaba da göstermeyerek, giderse gider, biterse biter diyerek ama buna hiç izin vermeyerek, ait olmadan ama olmasa da olmadan,tüyolar vererek ama gerçekten ne düşündüğünü his göstermeyerek, daha yaşanacaklar var diyerekten ama belkide yarını bile yokturu kabullenerekten.Arkadaşlığın çok ötesinden, bir ilişkinin çok azıcık gerisinden...




Sonuçsuzluk yoktur.Sonlara varılır.Sonlar varılan şeylerdir.Yani sonlar vardır.Mutlu, mutsuz, hüzünlü, gururlu, kibirli, sitemli...Ama vardır işte.Masalların olsa bile.
Sen, ben, son, sonuç???
Yok hala daha yazılmadı...


ps: fon olsun diye değil, bence inandırıcı, dinleyin(:

4 yorum:

Adsız dedi ki...

0 yorum diye basıp snr karşına gelen ekrana sabahın 06,16sında yorumunuzu bırakın diyor mozilla pop up şu an... empati yap... ne yazayım.. vay a.q. bebesi ne şanslı itmiş sen onu ne kadar sevmişsin die onu mu kıskanayım? yoksa yazık ya ibneye bak hiç sevmemiş adam gibi kızı resmen kullanmış die kızayım mı? yoksa ulan benim zekasına taptığım, güzelliğini kimse ile asla karşılaştırmadığım (ki düşün benim zamanımda sen bayaa balık etli idin hala var resimlerin bende istersen atarım=)) ki ona rağmen dermişim P ne hallere düşmüş die sana mı üzülüyüm? ya da bencillik edip ohhh iyi olmuş ben yıllar yıllar geçti neler neler yaşadım ve yaşadık ve yaşattım acı iyi kötü ne olursa olsun benim onu sevdiğimi yani seni biliyordu o beni istemedi o beni .iktir etti o benden sıkıldı bunaldı aylarca bekledim deli gibi hasretini çektim ağladım zırladım her türlü manyaklığı yaptım daha uçaktan iner inmez annemin elini öpüp koşa koşa yanına geldim de ne oldu beni terk etti ohh olsun iyi olsun mu diyim... ne o a.q. bebesini kıskanıyorum, ne sana üzülüyorum ne de kendime... şu an en çok hissettiğim şeyin inan bende ne olduğunu bilmiyorum... yazıyı okuyorum bazı yerinde deli oluyorum yaptıklarını onun için fedakarlıklarını, bazen deli gibi üzülüyorum senin için acı çektiğin için, bazen ulan resmen bana çektirdikleri diyip şaşıyorum ve hepsini brbr hissedince mal olup kalıyorum :/ lafı uzatmak istemiyorum daha fazla güneş çıktı sbh işe kalkıcam... 2 yorum önce de dedim bir yorum önce de... I need your help and maybe you will need mine as well according to your sufferings now.... pls understand me and give me a chance to help you... I changed to english because I dont want to look much more "ezik" in front of your audience... ulaşmama izin ver ya da ulaş bana gerçekten umudumu kaybetmek üzereyim ve yardımcı olabileceğime en azından benimle konuşmanın bunca zmn snr bazı şeyleri sildiğini umut ederek iyi geleceğine inanıyorum senin için de... farkında isen haftasonu bayram... gerçi dini bayram sen çok sallamazsın ama =)) ama daha da önemlisi onun ilk günü ve onun anlam ve önemi... seninde benim gibi behzat amirimin hastası olduğunu biliyorum... ver bana hayatımın hediyesini izin ver konyaya geleyim brbr amirimi izlemeye gidelim mesela... bana da bayan karpuz popomuydu neydi onun gibi orayı burayı göster =)) yap işte misafir perverliğini kardeşim eşşek değilsin ya onu da biz mi söyleyelim... etli ekmek denen saçma şeyi yedir nargileyi sen iç ben seni izleyim... yap bi güzellik be P... hadi be...

Adsız dedi ki...

hani zor değil aslında eğer değişmedi ise 0332 ile başlayıp 49 ile biten evin adresini bulmak ki konu bensem bulma ihtimalimi sen düşün ama bunca yıl yapmamışım bundan snr senin rızan olmadan yapar mıyım? ben o kadar hıyar mıyım (ft. grup vitamin şarkısı da hangisi hatırlayamayım şmd =) yeter ya yatmam gerek sbh oldu güneş çıktı uyku gözlüğüm kulak tıkaçlarım ve ben yine ulan acaba bu kez inanır mı bana bu kez gerçekten anlar mı ona ne kadar ihtiyacım olduğunu inanır mı tek istediğimin onunla konuşmak olduğuna ona hayranlığımın bana enerji verip yeniden düştüğüm yerden kalkmama yardımcı olmasında ne kadar etkili olacağına diyerek yatıyorum... cümle devrik olabilir ama inan geri dönüp düzeltecek mecalim yok... ps: aynı senin gibi oldum ps'ler ft'ler falan da bu kez o iç sesin insafa gelsin artık olmaz mı ya la? amirimi seninle izleyim... seninle dertleşmeliyim artık gerçekten ve en önemlisi P gözlerine bakıp tan dinlemeliyim yüzüne karşı bende yarası derin diyip snr da .iktir lan tan 3 sene brbr olduk ama yeter ben artık resimleri bakmıyorum olmmm ahanda karşımdalar die iç ses geçirmek istiyorum... bayramın hatrı pek olmaz sende ama ilk gününün hatrına artık bu kadar dil döktüm hala ulaşmazsan bana zaten helal olsun derim ama o şekilde değil allahım bu bir rüya olmalı P beni arıyor o sen misin yok artık la bu o olamaz diyip ufak bi travma yaşamak büyük ihtimalle de olduğum yere oturup kala kalmak istiyorum... son vallaha son... ben ilk kez 20 küsür yaşımda kustum demişsin bi yazında şmd hatırlayamadım ben 27 yaşında ve daha hiç bayılmadım P ama adım kadar eminim arasan bayılabilirim bile... nokta... bir umut waiting... :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.